
نام : ایوب سلطانی
سمت : مدیریت میراث فرهنگی ایذه
موزه ایذه
میراث فرهنگی و گردشگری آیاپیر
پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر (ایذه) به منظور حفاظت، بررسی و پژوهش در محوطه های باستانی ایذه راه اندازی شد و وظیفه جمع آوری و بررسی اطلاعات تاریخی، فرهنگی شهرستان ایذه در استان خوزستان را دارد
تاسیس موزه
موزه آیاپیر بزرگترین موزهٔ هنر و یک بنای تاریخی در مرکز شهر ایذه در استان حوزستان میباشد. این موزه یکی از شاخصههای مشهور ایذه و خوزستان است . در این موزه بالغ بر ۲۰۰ اثر هنری مربوط به پیش از تاریخ تا سده ۲۱ میلادی در فضایی بالغ بر ۱۰۰۰ متر مربع جمعآوری و در معرض دید قرار گرفته. این موزه دز سال ۱۳۹۷ به دستور اداره میراث فرهنگی ایران و با اجرای پایگاه میراث فرهنگی آیاپبر احداث شد
اهداف
- معرفی فرهنگ و تمدن غنی و ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی و طبیعی شهر ایذه و بهره گیری از مزیت ها و ظرفیت های آن برای تثبیت و ارتقاء جایگاه تمدن این شهر تاریخی در ایران و جهان.
- توسعه نظام مدیریتی حقوقی یکپارچه، کارآمد و متکی بر مشارکت جامعه ذینفعان در بخش میراث فرهنگی (ملموس و غیرملموس)، طبیعی، صنایع دستی و گردشگری متکی بر اصول اخلاقی، ارزش های ملی – اسلامی و منطبق بر معیارهای علمی، فنی و مقتضیات جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی کشور.
- تقویت و تعمیق رابطه جامعه با مواریث و دارایی های طبیعی و فرهنگی و ارتقاء آگاهی های عمومی برای افزایش سرمایه اجتماعی بخش میراث فرهنگی (ملموس و غیرملموس)، طبیعی و صنایع دستی و گردشگری.
- توسعه ظرفیت ها و ارتقاء قابلیت های موجود در زمینه های میراث فرهنگی (ملموس و غیرملموس)، طبیعی، هنر و دانش سنتی و فناوری بومی، صنایع دستی و گردشگری در شهر ایذه.
- ایجاد نظام اقتصادی کارآمد، رقابت پذیر، باثبات، متوازن، رشد مستمر و پرشتاب بر پایه مزیت های نسبی فرهنگی و طبیعی شهرستان با مشارکت بخش غیردولتی و بخش خصوصی .
- شناسایی، پژوهش و مستند سازی، معرفی، آموزش و ترویج حفاظت، احیا و بهره برداری خردمندانه از میراث فرهنگی (ملموس و غیرملموس)، طبیعی، هنرهای سنتی و صنایع دستی شهرستان ایذه.
- اهتمام مردمی و تقویت حس مسوولیت عمومی و جلب مشارکت همگانی در حمایت و صیانت، حفاظت، احیا و بهره برداری خردمندانه از میراث فرهنگی، طبیعی، تنوع فرهنگی، تنوع منظر و زیستی شهرستان ایذه
- دستیابی به جایگاه واقعی این شهر بعنوان یکی از قطب های گردشگری ایران از طریق توسعه کمی و کیفی گردشگری محلی ، تنوع محصول و تطابق بازار با آن، ارتقاء کیفیت و استاندارد سازی خدمات گردشگری و تسهیل سفر.
چشم انداز
- توسعه گردشگری مبتنی بر شرایط فرهنگی و تاریخی شهرستان ایذه باعث تعامل سازنده و مؤثر با تمامی نقاط ایران و جهان و رشد پر شتاب اقتصاد همراه با بهبود توزیع در شهرستان خواهد شد.
- دستیابی به مقتضیات فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی شهرستان ایذه از جمله مصادیق فرهنگ و تاریخ میراث فرهنگی کشور میباشد که به حفظ، احیاء و نگهداری میراث فرهنگی کاملاً در راستای اهداف آرمانی کشور بوده و توجه به آن از اساسیترین پایههای توسعه کشور میباشد.
- توسعه نظام فراگیر و کارآمد تولید و توزیع صنایع دستی شهرستان ایذه در سطح ملی و بین المللی.
و مهمترین چشم انداز ما
- ساخت بزرگترین موزه باستان شناسی کشور در شهرستان ایذه و جذف هدفمند گردشگری می باشد