غذاهای محلی
غذا عامل مهمی در زندگی انسانها است و مردم هر منطقه خوراک و شیوهٔ پختوپز مخصوص به خود را دارند. تفاوتهای موجود در غذاهای هر منطقه تحت تأثیر عادات مردم و امکانات محیطی است. در بین بختیاریها غذا آنچنان ارزشمند است که به آن سوگند هم یاد میکنند. غذاهای بختیاری
زبان و ادبیات
در قرون گذشته، به دلیل مقتضیات زندگانی بختیاری ها، ادبیات سرزمین بختیاری بیشتر در قلمرو «ادبیات شفاهی و عامیانه» شکل گرفته است.
موسیقی
موسیقی بختیاری بر اساس پراکندگی و مناطق قشلاقی و ییلاقی این ایل در استان چهارمحال و بختیاری و قسمت هایی از استان کهکیلویه و بویراحمد و نیز به طور عمده و به ترتیب اهمیت در مناطقی از لرستان، خوزستان، اصفهان، همدان (تویسرکان)، بوشهر، فارس و استان مرکزی رواج دارد.
مقاله ارتباط میان فریدون با ایزد آب در تمدن ایلام
مانند بسیاری از اساطیر ایرانی، فریدون نیز این قابلیت را دارد که در متون ودایی پیگیری شود؛ اما پس از جستوجو در این متون، تفاوتهایی میان نقشهای فریدون در متون ودایی و میانه ایرانی دیده میشود.
کتاب چغازنبیل – شهر مقدس و پرشکوه ایلامی
به ایلامی زیگورات دوراونتاش (Ziggurat Dūr Untash) یا با نام امروزی چُغازَنبیل نیایشگاهی باستانی است که در زمان ایلام (عیلامیها) و در حدود ۱۲۵۰ پیش از میلاد ساخته شدهاست. چغازنبیل بخش بهجا مانده از شهر دوراونتاش است و در نزدیکی شوش (شهر باستانی) در استان خوزستان قرار دارد.